Zifčákovi komunisté nejsou generálními pořadateli akcí proti zasedání MMF a SB

15. 6. 2000
(ke stažení jako rtf)


zpět

Iniciativa proti ekonomické globalizaci - Praha 2000 (INPEG) vyjadřuje kategorický nesouhlas s tvrzením Sjednocené fronty, že je generálním pořadatelem veškerých protestů, které v Praze v září letošního roku proběhnou u příležitosti výročního zasedání Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Světové banky (SB). Toto tvrzení bylo totiž uvedeno v pozvánce na jejich tiskovou konferenci, která proběhne dnes v Brně.

"Jde o silně nadnesená slova, neboť na přípravách veřejných akcí se už několik měsíců podílí celá řada subjektů, přičemž jedním z koordinátorů je právě INPEG, nikoliv Sjednocená fronta," informovala mluvčí INPEG Alice Dvorská..

Tato iniciativa při své činnosti odmítá jakoukoli spolupráci se Sjednocenou frontou, stejně jako jakékoli spojování s tímto marginálním politickým subjektem. Totéž platí pro subjekty, které Sjednocenou frontu zastupují, a jejich představitele.

Iniciativa proti ekonomické globalizaci - Praha 2000 sdružuje jednotlivce i skupiny, které se chtějí k výročnímu zasedání MMF a Skupiny SB kriticky veřejně vyjadřovat různými formami. Nespolupracuje však s žádnými politickými stranami. Nejde také o novou organizaci s vlastním programem, ale o demokratický nástroj vzájemné komunikace a koordinace mezi různými svobodomyslnými skupinami i jednotlivci, kteří se chystají na zasedání MMF a SB veřejně a kriticky reagovat.

Iniciativa proti ekonomické globalizaci - Praha 2000
Informace: Alice Dvorská, tel.: 0604/556 309