Jednání s vládním zmocněncem pro zasedání MMF a SB Zdeňkem Hrubým jsou ukončena

28. 5. 2000
(ke stažení jako rtf)


zpět

Účastníci Iniciativy proti ekonomické globalizaci - Praha 2000 (INPEG) se na dnešním celorepublikovém jednání v Brně rozhodli, že přerušují kontakt s vládním zmocněncem pro zasedání MMF a SB v září v Praze Zdeňkem Hrubým a jakýmikoli dalšími vládními zmocněnci.

Právo pořádat demonstrace a veřejná shromáždění je dáno zákonem a Listinou základních práv a svobod, povinnost tyto akce nahlašovat plníme v zákonem stanovených lhůtách a podle zákonných podmínek. Proti porušování tohoto nezpochybnitelného práva se bráníme u soudů, nevidíme tedy důvod o těchto právech jednat na jakýchkoli kuloárních schůzkách.

INPEG nepořádá a nebude pořádat žádné násilné akce. O násilí naopak stále mluví vláda, policie a jejich zmoněnci. Příkladem může být přítomnost policistů na panelové diskusi, konané na akademické půdě 28.3.2000, kde byli účastníci v publiku filmováni policejními kamerami a legitimováni, či opakovaná vyjádření současného zmocněnce, sympatizující s preventivním zatýkáním organizátorů protestních akcí ve Washingtonu a použitím podobných postupů proti protestům v Praze.

Iniciativa proti ekonomické globalizaci - Praha 2000
Informace: Alice Dvorská, tel.: 0604/556 309